در کنار همه این موارد، صنایع فولاد و ذوب آهن، روشنایی خودکار، بالابرها، سیستمهای بازیافت و تقویت فشار گاز از دیگر موارد کاربرد plc در دنیای صنعتی امروز هستند. دستگاه هایی مانند کنترلرهای اتوماسیون قابل برنامه ریزی است که عملکرد plc ها را با عملکرد رایانه های سطح بالاتر تا سخت افزارهای جا سازی شده صنعتی ترکیب می کند. حتی با وجود این محصولات جدید، پی ال سی ها به دلیل سادگی، مقرون به صرفه بودن و مفید بودن همچنان محبوب هستند.
در صنعت کارتن سازی معمولا از دستگاههای مختلفی برای تهیه و تولید انواع کارتنها استفاده میشود. هردوی فرستنده و مبدل دستگاههایی هستند که یک شکل انرژی را به شکل دیگری تبدیل میکنند و سیگنال خروجی میدهند. سیگنال خروجی به هر وسیله ای مانند نشانگر، کنترلر در کنترل پنل، سیستمهای DCS و PLC متصل میشود. این سیستمها پارامترهای اندازه گیری شده را تفسیر کرده و قرائتهای معادل را به اپراتورها نمایش میدهند و قرائتها را ثبت میکنند.
تاریخچه PLC[ویرایش]
ساده ترین نوع از این نوع دستگاه ها، لوگو می باشد که برای آشنایی و آغاز به کار با دستگاه پی ال سی می توان از آن استفاده نمود. از این کنترلر سخت افزاری به خوبی می توان در کاربردهای صنعتی با حجم کار کم و ساده استفاده نمود. امروزه، با توسعه و گسترش انواع دستگاههای پی ال سی، دیگر سیستم های رله ای در محیط های صنعتی مورد استفاده قرار نمی گیرند. سادهترین مورد استفاده از کارت PLC برای افزایش تعداد پورتهای ورودی و خروجی (I/O) است.
plc دلتا، پی ال سی محبوب در ایران + قیمت 1401
آدرس یک برچسب یا عددی است که نشان میدهد یک قطعه خاص از اطلاعات در کجای حافظه PLC قرار دارد. به این ترتیب، اگر یک PLC بخواهد اطلاعات مربوط به یک دستگاه را بیابد، میداند که در محل آدرس مربوطه خود جستجو کند. کاربر یا طراح سیستم معمولا کسی است که برنامه کنترل را توسعه میدهد. دستورالعمل ها در اصل ، کدهای کوچک کامپیوتری هستند که ورودیها و خروجیها را وادار میکند آنچه را که میخواهید انجام دهند تا به نتیجهای که نیاز دارید برسید. منبع تغذیه، ولتاژ و جریان مورد نیاز واحد CPU و سایر اجزای پی ال سی را تامین می کند و ولتاژ آن را باید به صورت دقیق تنظیم نماییم.
پی ال سی را می توانید در مصارف و کاربردهای مختلفی استفاده نمایید. همچنین آنها می توانید در صنایعی مانند صنعتفولاد، صنعت خودرو، صنایع شیمیایی و بخش انرژیبکار ببرید. دامنه کاری PLC بسیار گسترده است و بر اساس نیاز به توسعه در همه فناوری های مختلف، کاربرد و استفاده شان به طرز چشمگیری افزایش می یابد. از سویی کاربرد PLC در هر صنعتی ممکن است با صنعت در گیر مغایرت داشته باشد. برای مثال درصنعت حمل و نقل،از پی ال سی برای نظارت بر سیستم کنترل ایمنی و کار با بالابر و پله برقی استفاده می شود.
انواع پی ال سی در صنایع مختلف خودروسازی، پلاستیک، نفت و گاز و ذوب آهن کاربرد دارند. در این مقاله به بررسی نحوه عملکرد پی ال سی، کاربرد plc و انواع آن پرداختیم. پی ال سی ها به خوبی با طیف وسیعی از وظایف اتوماسیون یا خودکارسازی سازگار هستند. اینها معمولاً فرآیندهای صنعتی در تولید هستند که در آن هزینه توسعه و نگهداری سیستم اتوماسیون نسبت به هزینه کل اتوماسیون بالاتر است و در آنجا تغییراتی در سیستم در طول عمر عملیاتی آن انتظار می رود. پی ال سی ها حاوی تجهیزات ورودی و خروجی سازگار با دستگاه ها و کنترل های پایلوت صنعتی هستند. طراحی الکتریکی کمی مورد نیاز است و مشکل طراحی بر بیان توالی مورد نظر از عملیات متمرکز است.
پی ال سی چیست و کاربرد plc در صنعت
پی ال سی چیست؟ و چه کاربردهایی دارد؟ آموزشگاه فنون برق
پی ال سی دلتا از محبوبترین نمونههای موجود در بازار است که در کشور تایوان تولید شده و در میان کشورهای آسیایی بسیار گسترده شده است. برای استعلام قیمت پی ال سی دلتا و خرید این محصول میتوانید بر روی لینک درج شده کلیک کنید. به طور کلی یک سیستم plc دارای سه بخش اصلی به نامهای ورودی، پردازنده و خروجی است. در بخش ورودی فرمانهای برنامهنویسی شده و دادههای دریافتی از سنسورها با استفاده از مبدلها به سیگنالهای الکتریکی تبدیل شده و آنها را به صورت دیجیتال یا آنالوگ به بخش پردازشی یا CPU ارسال میکنند. پس از آن، پردازنده که تعدادی میکروپروسسور هستند، وظیفه دارند که بر اساس دستورات داده شده، پردازش این سیگنالها را انجام دهند. تابلو برق ها یکی از پرکاربردترین و مهم ترین تجهیزات در برق صنعتی هستند.
در این مقاله قصد داریم به سوال Plc چیست پاسخ دهیم و انواع آن را معرفی کنیم. Plc یا کنترل گر منطقی برنامه پذیر برای کنترل فرآیندهای تولید و یا هر فعالیتی که نیازمند قدرت تشخیص خطای بالا, قیمت پی ال سی سهولت و قابل اطمینان باشد به کار می رود. به عبارت بهتر plc یک کامپیوتر دیجیتال صنعتی است که برای کنترل فرایند های صنعتی ، مانند خطوط مونتاژ ، تجهیزات روباتیک و هر فعالیت دیگری که نیازمند کنترل با قابلیت اطمینان بالا باشد طراحی و ساخته شده است. سرعت و سهولت طراحی و اجرای مدارهای کنترل و فرمان با استفاده از پی ال سی ها ممکن شده است .
- برای انجام وظیفهٔ ویژه اش، امکان اتصال و کنترل ورودیها و خروجیهای بسیاری را برای حسگرها و محرکهای متعدد و گوناگون دارد.
- پی ال سی ها حاوی تجهیزات ورودی و خروجی سازگار با دستگاه ها و کنترل های پایلوت صنعتی هستند.
- بنابراین در مواقعی که به سرعت سوئیچینگ بالا نیاز است، باید از PLCها با خروجی ترانزیستوری استفاده شود.
- پی ال سی های زیمنس در انواع ماژولار و کامپکت تولید می شوند و می توان برای مقاصد ساده و پیچیده از پی ال سی ها مختلف آن استفاده کرد.
مدار الکتریکی بین این دو را کامل میکند و به دکمه اجازه میدهد موتور را کنترل کند. با مشاهده چرخه اسکن نرم افزاری میتوان نحوه کارکرد PLC را درک نمود. با افزایش ضریب KP در PLC ها ، سرعت عمل و دقت به شدت افزایش پیدا کرده و احتمال بروز خطا نیز کاهش چشمگیری پیدا کرده است. انواع ورودی های دیجیتال ، آنالوگ و فرکانس های بالا را به خوبی تشخیص میدهند. پیالسی ها دارای توابع عیبیابی داخلی هستند که سبب راحتی در تشخیص عیب سیستم ها میشود.